Djeluje vrlo opušteno...

Bivši ministar zdravlja Armend Zemaj smatra da Vlada Kosova na čelu sa Albinom Kurtijem ne uspijeva da se izbori sa pandemijom koronavirusa, i da bi njihov pristup ovom problemu trebalo da zabrine, jer kosovske vlasti djeluju vrlo opušteno, prenosi Reporteri.

Zemaj smatra da je Kosovo "isključeno" iz pandemijske situacije i da su zbog toga posljedice očigledne.

„Primjetili smo da djeluju vrlo opušteno, na Kosovu gotovo da ne postoji pandemija, a slučajevi zaraze postali su samo brojke. Svakako da ovakav pristup vlade u borbi protiv koronavirusa zabrinjava. Uprkos insistiranju da rade, čini se da postoji oklevanje da se preuzme odgovornost jer pandemija zahtjeva konfrontaciju. Stoga se smatra da je Kosovo isključeno iz pandemijske situacije i posljedice su očigledne“, rekao je on Zemaj.

On je istakao da Vlada Kosova zanemaruje i pružanje antikovid vakcine. Prema njegovim riječima, Vlada je trebalo da uzme u obzir da kontingent od 24 hiljade doza nije dovoljan, dodajući da bi kašnjenje u dolasku drugog kontingenta moglo naštetiti javnom i mentalnom zdravlju.

„Vidjeli smo usporavanje u nabavci vakcina i zdravstveni radnici nisu bili voljni da se vakcinišu u ovoj prvoj fazi. Vjerujem da je Vlada trebala da uzme u obzir da će se 24 hiljade doza brzo potrošiti, a ne obezbjeđivanjem novih doza, stvoriće se ova nepovoljna klima u procesu vakcinacije“, zaključio je Zemaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri