Lider LDK

Lider Demokratskog saveza Kosova Lumir Abdixhiku odgovorio je na izjavu premijera Albina Kurtija da u procesu dijaloga "nedostaje dokumentacija" navodeći da su Kurtiju dokumenti dostavljeni na dan preuzimanja dužnosti i pozvao ga na odgovorno ponašanje u skladu sa premijerskom funkcijom, prenosi Koha.

Abdixhiku je istakao da su Kurtiju prosleđena sva dokumenta, uz izvještaj na 29 strana i podsjetio na činjenicu da Kurti zauzima najvišu političku poziciju i da su mu dostupni i sručnjaci koje je angažovao za dodatne kosultacije.

"Bavljenje politikom je jedno. Nepotrebno predstavljati sebe kao žrtvu je slabost. Takođe imate dokumenta dogovorena na svakom sastanku. Imate političku poziciju na Kosovu i analize stručnjaka - iste one koje ste sada angažovali za konsultacije", napisao je Abdixhiku.

Lider LDK naglašava da su prihvatljivi svi drugi koraci osim upućivanja žalbi pred prijateljima u inostranstvu.

"Mogli ste svaki korak da preduzmete drugačije, osim da se žalite pred prijateljima u inostranstvu. Pokažite odgovornost. Niste više u opoziciji. Sada ste premijer. Ponašajte se u skladu sa tim", naveo je Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore