Po svaku cijenu

Predsjednik Socijaldemokratske partije Dardan Moliqaj izjavio je da linija kojom u dijalogu ide visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Joseph Borell vodi autonomiji Kosova u sastavu Srbije.

„To je linija etnizacije društva i nastavljanja sukoba. To je linija koja se mora odbiti i blokirati. Po svaku cijenu i što je prije moguće“, objavio je na Facebooku Moliqaj.

Moliqaj je istakao da premijer Albin Kurti treba da uspostavi reciprocitet sa Srbijom, tako da takva linija ne bude izražena u dijalogu.

„To su tačke koje se novim procesom dijaloga pripremaju za Kosovo. Ovaj dijalog mora biti blokiran. Kurti danas ima priliku da uspostavi reciprocitet, uslove i bilo šta drugo ... osim da dozvoli da se takva linija izražava u dijalogu. A ako uđete u ovaj proces, onda je rezultat tih 10 tačaka. Opozicija ne bi trebalo da prihvati na bilo koji način da se pridruži Kurtiju u ovom autonomnom dijalogu. U ovoj defunkcionalizaciji koju će učiniti Kosovu“, istakao je u objavi Moliqaj.

Izvor: Kosovo Online