Politički analitičar

Politički analitičar Blerim Burjani oštro je kritikovao učešće premijera Albina Kurtija na izborima u Albaniji, ocjenivši da u trenutku kada se Kosovo suočava sa ozbiljnim problemima, nije dobro da Kurti ode i glasa u drugoj zemlji, prenosi Ekonimija onlajn.

"Primarna dužnost Albina Kurtija, kao premijera Kosova, bi trebalo da bude Kosovo. Zemlja je u teškoj ekonomskoj situaciji, glavni problem je vakcinacija građana i ponovna konsolidacija privatnog sektora, kao i reforma obrazovanja. Na sve to, on ide i glasa, koristi svoje pravo na dvojno državljanstvo", izjavio je Burjani.

Burjani ocjenjuje da Kurti koristi trenutnu situaciju za lične interese i interese Samoopredjeljenja, kao i da "razvija neopatriotizam" u momentu kada su Kosovu potrebne refoirme.

"Ne spori se Kurtijevo građansko pravo, on je državljanin i Albanije, ali u tom svom iskazivanju prava bi trebalo da bude veoma oprezan, jer kao premijer Kosova mora da se angažuje u zemlji, a ne da mu Albanija riješava probleme koje ima ovdje. U politici danas vlada pragmatizam, a ne neopatriotizam", rekao je Burjani.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online