Sudbina u rukama...

Predsjednik Demokratske partije Kosova Enver Hoxhaj rekao je da je premijer Albin Kurti više zainteresovan za članove svoje stranke u Albaniji nego za sudbinu građana Kosova, piše Gazeta express.

Hoxhaj je na Facebooku napisao kako je Albanija vakcinisala stotine hiljada građana, dok je Kosovo i dalje među najmanje vakcinisanim zemljama na svijetu.

"Kurti se sedmi put pojavljuje u Albaniji kao premijer Kosova, koji je više zainteresovan za članove svoje stranke tamo nego za sudbinu svojih sugrađana ovdje. Dok je Albanija dostigla broj od 400.000 vakcinisanih građana, na Kosovu ih ima samo 20.000 koji čekaju revakcinaciju“, napisao je Hoxhaj.

On je te ocjene rekao tokom sastanka sa direktorom bolnice u Prizrenu Afrimom Avdajom.

Hoxhaj je rekao da je obavješten da u Prizrenu nema vakcina.

"Na sastanku sa generalnim direktorom prizrenske bolnice Afrimom Avdajom saznao sam da u ovom velikom gradu ne postoji nijedna vakcina dok je interesovanje građana veliko. I drugi centri za vakcinaciju na Kosovu su zatvoreni“, napisao je Hoxhaj.

On je naveo da se ljudi sve više zaražavaju, neki umiru zbog nedostatka vakcina, „a premijer Kurti i njegovi ministri obilaze džipovima i daju izjave o dobrom vremenu u Albaniji“.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express