Zastupnica AAK

Albena Reshitaj za "LIčno" je govorila o svom prisustvu na sjednici Skupštine za izbor predsjednika i zbog čega je glasala drugačije od svoje stranke Alijanse za budućnost Kosova

"Građanima nije bilo teško da shvate da sam uvijek imala konstruktivnu ulogu. Oduvjek sam pozivala na političko jedinstvo. Takođe sam stabilna u delikatnim političkim situacijama kada je u pitanju interes zemlje", rekla je ona.

Ona je kako tvrdi i unutar stranačkih struktura iznela argumente zašto je morala da ostane u sali.

"Nisu svi u AAK-u odbacili ovu mogućnost. Neki su ćutali, a neki su se protivili, a onda je donijeta odluka da se ne ide u Skupštinu. Žao mi je što sam morala da napustim grupu AAK, ali mislim da je bila ispravna odluka da ostanem u skupštinskoj sali. Jer, prije svega imamo ustavnu obavezu da ostanemo u sali za tako važno glasanje", rekla je Reštaj za "Lično".

Reshitaj kaže da i dalje misli da je Ramushu Haradinaju trebalo pružiti priliku da postane predsjednik i da se tako suoči sa Vučićem.

Poslanica tvrdi da bi međutim, u političkim entitetima na Kosovu trebalo sprovesti duboke reforme, jer se prema njoj mentalitet glasača promijenio.

"Ove reforme se ne postižu ako se ne poštuje drugačije mišljenje, a ako se u nekim slučajevima odluka malo razlikuje od partijske.

Reshitaj je rekla da se nije bavila glasinama da će ona biti izbačena iz AAK-a nakon što je njeno prisustvo sjednici Skupštine uticalo na postizanje kvoruma za izbor Osmani za predsjednicu Kosova.

Ona je otkrila detalje razgovora sa Ramushom Haradinajem nakon što je odlučila da ode u Skupštinu povodom sjednice za izbor predsednika.

"Kada sam mu saopštila odluku, a on mi je rekao da "nije dobro napustiti grupu", rekala je Reshitaj.