Čekamo u Skupštini

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri izjavio je da će ta stranka podržati svaku inicijativu za oduzimanje nelegalno stečene imovine, penosi Reporteri.

Međutim, Tahiri je dodao i da donošenje zakona o oduzimanju imovine koji se odnosi samo na određene kazegorije, nije u skladu sa Ustavom.

"Kurti radi nešto što se ne radi. Zvaničnici Pokreta Samoopredjeljenje koji kažu da donose zakon za funkcionere, a ne za građane. Zakon je neustavno ako se donosi na određenu kategoriju", rekao je Tahiri na T7.

Istakao je da će inicijativa za donošenje zakona o nelegalno stečenoj imovini naći na razne probleme.

"Da bi se oduzela nelegalno stečena imovina, potrebni su na istaržitelji i tužioci specijalizovani za ovu oblast. Kako ministar pravde namjerava da oduzme imovinu koja se nalazi u Sjevernoj Makedoniji, Albaniji i drugim zemljama. Kada uputite pismo Albaniji da istražite imovinu neke osobe, morate se obratiti tužiocu, u tom slučaju zahtjev će biti vraćen, jer je u nadležnosti tužioca, a ne ministra", istakao je Tahiri.

Tahiri je takođe naglasio da bi trebalo nastaviti sa inicijativom za donošenje tog zakona.

"Demokratska partija Kosova podstiče predlagače da nastave sa inicijativom, čekamo ih u Skupštini. Podržaćemo ih u svakoj inicijativi za oduzimanje imovine", poručio je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri