U prvom mjesecu vladavine

Lider Demokratske partije Kosova Enver Hoxhaj ocjenio je danas da je Vlada Kosova na čelu sa Albinom Kurtijem, u prvih 30 dana svog postojanja, pokazala nesposobnost i ne postojanje plana za upravljanje.

Hoxhaj je na Facebooku napisao da se nova Vlada Kosova uzdržava od rada i odgovornosti i da jedino karakterišu "improvizacije, manipulacije, nestalne odluke i nedostatak vizija kako se nositi sa pandemijom, ekonomijom i obrazovanjem".

"Albin Kurti se krije iza zvaničnih protokola i sastanaka, sa onima koji su jednom zapalili svoje automobile, dok nema ni jedne reči ili konkretne akcije da građanima priskoče u pomoć u ovom teškom periodu. I da pokrije sve neuspjehe, Kurti je započeo rat i progon medija koji su se usudili da govore o ovoj pogrešnoj vlasti", napisao je Hoxhaj.

On je Kurtiju preporučio da obiđe Univerzitetski klinički centar u Prištini "gdje nedostaje većina osnovnih lijekova", i dodao da tek vakcine ne ne treba ni pominjati.

"Tu ćete vidjeti stvarno stanje svoje vlade. Građani, koji pored zdravstvenih problema, imaju i ekonomski izazov kupujući sve od lijekova i potrošnog materijala. Kurti možda ne zna ove informacije sa terena, ali pozivam jednog od njegovih čelnika da, ako imaju hrabrosti, otvore oči i upoznaju sa ovakvom dozom stvarnosti", poručio je Hoxhaj.

Izvor: Kosovo Online