Ne znam zašto nije poštovan

Bivši ministar zdravlja Armend Zemaj rekao je da je među dva glavna pitanja o kojima je obavjestio sadašnjeg ministra Arbena Vitiu i tok vladinih pregovora sa kompanijom Pfizer u vezi nabavke vakcine protiv koronavirusa, prenosi Ekonomija onlajn.

Zemaj je istakao da je nekoliko dana po odlasku sa mjesta ministra dobio obavještenje američke kompanije Pfizer u vezi sa nastavkom pregovaračkog procesa za snabdjevanje vakcinama.

"Nekoliko dana nakon toga ponovo mi je stigao zahtjev iz kompanije Pfizer, da li možemo da nastavimo sa potpisivanjem ugovora, i o tome sam obavjestio aktuelnog ministra", rekao je Zemaj u intervjuu za ATV.

Problem potpisivanja ugovora za nabavku vakcina, objelodanjen je u medijima krajem prošle nedjelje, a Zemaj kaže da zaobilaženje rokova za potpisivanje ugovora sa Pfizerom donosi posljedice u procesu snabdjevanja vakcinama.

"Naravno da je ovaj ugovor imao rokove, jer je objavljeno da je to 15. april, ali zašto ugovor nije potpisan, to može da kaže trenutni ministar", rekao je Zemaj.

Bivši ministar zdravlja kritikovao je aktuelnu vladu Albina Kurtija zbog pokušaja da preuzme zasluge za isporuku 22.000 doza vakcina iz programa Covax.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online