Hysen Sogojeva

Predsjednik Ugostiteljsko-turističke komore Hysen Sogojeva rekao je da je od ministra zdravlja Arbena Vitie dobio obećanje da će biti otvorene sale za svadbe i proslave, prenosi Gazeta express.

Sogojeva je rekao da su sa Vitiom razgovarali više od šest sati i da je dogovoreno da se ubuduće svaka odluka koja se odnosi na ugostiteljstvo donosi u konsultacijama sa ugostiteljima.

On dodaje da nije određen tačan datum kada će biti otvorene banket sale, ali da će se o tome ponovo razgovarati u četvrtak.

Prema njegovim riječima, bilo bi apsurdno ako se ne dozvoli organizovanje vjenčanja, uzimajući u obzir da će se izvršiti vakcinacija, poštovati mjere i smanjiti broj zaraženih.

„U konsultaciji sa ministrom, dogovoreno je da imamo u četvrtak imamo sastanak sa predstavnicima banket sala. Nadam se da će, s obzirom na činjenicu da će stanovništvo biti vakcinisano, da će se poštovati mjere i ako imamo smanjenje broja zaraženih, onda nema razloga da bilo ko napravi korak unazad kada je otvaranja sala za vjenčanje u pitanju“, rekao je Sogojeva.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express