Optužba

Predsjednik Demokratske partije Kosova Enver Hoxhaj optužio je premijera Albina Kurtija da je, uprkos tome što je manje od mjesec dana na čelu Vlade, započeo projekat transformacije demokratije građana Kosova u autokratiju vladara.

Hoxhaj je na Facebooku napisao da se vlada na čelu sa Kurtijem u prethodne tri nedjelje pokazala „kao veoma depresivna i sa vrlo opasnim pristupom“.

„Zatvaranje građana i ekonomije, neuspjeh da se obezbjede vakcine, prelazak sa stvarnih problema građana Kosova na albanske izbore, prikazivanje Kosova kao propale i zločinačke države u UN-u i konačno, samovoljna i autoritarna prijetnja nezavisnim medijima i slobodi govora, još jednom su otkrili ono što smo uvijek govorili šta zaista predstavlja Albin Kurti i kakav je njegov mentalitet“, napisao je Hoxhaj.

On je naglasio da je ovakvo ponašanje „Kurtijeve autokratiji nad demokratijom građana Kosova neprihvatljivo za PDK i za svakog građanina koji voli pravdu nad moći i demokratiju nad samovoljom“.

„Odupirićemo se ovoj tendenciji na svakom koraku. Kurti će shvatiti da su Kosovo i naša demokratija, koja mu se čini malom zbog svoje nezasitne ambicije za moći, zapravo veliki, voljeni i neotuđivi u srcima njegovih građana“.

Izvor: Kosovo Online