Ostaje policijski čas?

Vlada Kosova na današnjoj sjednici razmatraće prijedlog ministra zdravlja Arbena Vitie o otvaranju ugostiteljskih objekata i tržnih centara, prenosi Reporteri.

Prema prijedlogu ministra zdravlja, vlada bi trebalo da odobri da ugostiteljskI objekti obavljaju svoju djelatnost, ali u skladu sa privremenim smjernicama za primjenu mjera za sprečavanje i borbu protiv kovida-19.

"Te mjere se odnose na poštovanje udaljenosti između stolova u objektima i određivanje maksimalnog broja osoba u odnosu na kvadraturu ugostiteljskih objekata", kaže se u prijedlogu.

Dodaje se i da će tržni centri biti dužni da obavljaju djelatnost strogo poštujući mjere prema posebnom vodiču za tu djelatnost.

Takođe je predloženo i da javne i privatne obrazovne ustanove redovno nastave svoje aktivnosti, dok će vlada raspravljati i o tome da policijski čas ostane na snazi do daljnjeg.

Inače, Vlada Kosova je 5. aprila odobrila mjere koje je predložio ministar Vitia, koje su stupile na snagu 7. aprila.

Ovim mjerama, koje važe do danas, zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, osim usluga dostave hrane, dok je potpuno bio zabranjen rad tržnih centara, teretana i sportskih objekata.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri