počev od 19. aprila

Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i kulture pozdravio je odluku resornog ministarstva da se nastava, počev od 19. aprila, ponovo odvija u školama, prenosi Reporteri.

Predsjednik tog sindikata Rahman Jasharaj rekao je da je srećan zbog činjenice da će se učenici vratiti u školske klupe, dodajući da nastavnici preferiraju nastavu u školama, u korist učenika.

"Pozdravljamo ovu vijest. Kosovski nastavnici od početka imaju stav da više vole nastavu u obrazovnim institucijama zbog činjenice da su se i roditelji i građani izjasnili da je nastavu u školama lakše organizovati. Čak i statistika Ministarstva prosvete i nauke pokazuje da veliki broj njih nije mogao da se poveže i to ne svojom krivicom, već zbog nedostatka tehnoloških uslova i opreme", rekao je Jasharaj.

Jasharaj je istakao i da su sve pripreme obavljene u školskim objektima, najprije dezinfekcija. On je podsjetio na razgovor koji je prošle nedjelje vodio sa ministrom zdravlja Arbenom Vitiom, ukazujući da su se složili da bi nastavnici trebalo da imaju prioritet u vakcinaciji.

Ministar obrazovanja, nauke i inovacija Arberie Nagavci najavila je ranije danas da će se, od ponedjeljka, 19. aprila, na svim nivoima preduniverzitetskog obrazovanja, nastava odvijati u školama.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri