Stali u odbranu

Hapšenje doktora Ibrahima Hotija, koji je odbio da u Centru porodične medicine u Podujevu pruži pomoć starijem muškarcu nakon završetka radnog vremena, danas su osudili Ljekarska komora Kosova i njegove kolege, prenosi Reporteri.

Iz Ljekarske komore Kosova poručuju da je pulmologu Hotiju učinjena nepravda, jer mu nije data mogućnost da pojasni kako je spornog događaja došlo.

“Ljekarska komora Kosova procjenjuje da je njen član dr. Ibrahim Hoti je oštećen time što je suspendovan sa posla i uhapšen, a nije mu data prilika da pojasni razloge kako je do toga došlo, kao i bez sprovođenja preliminarnih i neophodnih istraga i provere da li su medicinski protokoli poštovani tokom liječenja pacijenta o kome je riječ”, poručuju iz Ljekarske komore Kosova.

Da su hapšenje i suspenzija sa posla pogrešne odluke smatraju i Hotijeve kolege koje su se danas okupile ispred Glavnog centra za porodičnu medicinu u Podujevu odakle su nastavili protesnu šetnju do zgrade Osnovnog suda i opštine Podujevo.

Predsjednik sindikata Sheqer Maliqi zatražio je smenu direktora za zdravstvo i socijalnu zaštitu Dritona Veliua koji je juče rekao da je ponašanje doktora Ibrahima Hotija "neprihvatljivo i suprotno profesionalnoj etici”.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri