Četiri kandidata najavila učešće

Iako će lokalni izbori na Kosovu biti održani tek u oktobru, nekoliko političara je već najavilo kandidature za gradonačelnike. Najveća konkurencija je za prvog čoveka Prizrena, prenosi Reporteri.

Prizrenom trenutno upravlja Pokret Samoopredjeljenje, a četiri kandidata već su najavila učešće na lokalnim izborima.

Aktuelni gradonačelnik Prizrena Mythaher Haskuka sinoć je ostavio otvorenu mogućnost da se kandiduje za još jedan mandat.

"Ne mogu ništa da prejudiciram. Postoji još ljudi koji žele da se kandiduju“, rekao je Haskuka.

On ne vidi nikakav problem što je i poslanica Pokreta Samoopredjeljenje Drita Milaku najavila kandidaturu za gradonačelnicu Prizrena.

"Jako dobra stvar je što u Samoopredjeljenju svaki član slobodno može iskazati lične ambicije i to nije nešto problematično", rekao je Haskuka.

Njegova stranačka koleginica Drita Milaku obećala je da će iskreno služiti građanima Prizrena, bez obzira na poreklo, nacionalnost i vjersku pripadnost.

"Uoči jesenjih lokalnih izbora želim da predstavim svoju kandidaturu za gradonačelnika Prizrena, pred organima Pokreta Samoopredjeljenje i aktivistima. Volim Prizren, svaku ulicu, kvart, svako selo i svaki njegov kutak. Ukoliko mi se pruži prilika da se kandidujem dajem riječ i obećavam da ću se svim svojim bićem posvetiti radu i da ću pošteno služiti svim građanima Prizrena“, napisala je Milaku na Facebooku.

Drugi kandidat za gradonačelnika Prizrena biće najverovatnije Anton Quni iz Demokratskog saveza Kosova.

"Nije isključeno da se kandidujem za gradonačelnika Prizrena. Prerano je za potvrdu, jer moramo da završimo neke interne procese “, rekao je Quni.

Istovremeno i zamjenik predsjednika PDK Shaqir Totaj potvrdio je kandidaturu za gradonačelnika Prizrena.

"Mislim da se očekuje samo formalizacija kandidature. Zatim ćemo započeti realizaciju konkretnih planova  i predstavljanje programa", rekao je Totaj.

Kandidat NISMA za gradonačalnika Prizrena ponovo će biti Zafir Berisha.

"Sigurno ću se kandidovati, jer imam moralnu, ljudsku i građansku obavezu prema građanima Prizrena i da ovu gomilu političkih 'idiota' pošaljem kući“, izjavio je Berisha.

Na nekoliko posljednjih lokalnih izbora kandidat Saveza za budućnost Kosova za gradonačelnika Prizrena bio je Lulezim Kabashi, ali nije poznato da li će ponovo biti u trci za prvog čovjeka ove opštine.

Lokalni izbori na Kosovu održaće se u oktobru ove godine.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri