Nastaviti nastavni proces

Ujedinjeni sindikat obrazovanja, nauke i kulture Kosova zatražio je od Vlade da se omogući vakcinacija nastavnika, prenosi Reporteri.

Šef ovog sindikata Rahman Jasharaj rekao je da su od ministra zdravlja zatražili primarnu vakcinaciju nastavnika, ali prema njegovim riječima, još nije primljen nijedan kontingent vakcina.

"Sa ministrom Vitiom, otvorili smo ovo pitanje i ministar je rekao da čeka dolazak kontingenta kroz donaciju“, rekao je Jasharaj.

On je naglasio da oni ne traže vakcinaciju samo da bi bili privilegovani, već da bi nastavili nastavni proces.

"Nismo podneli ovaj zahtjev zbog privilegija, već da nastavnici budu zaštićeniji vakcinom, a sa tom zaštitom bi bili sigurniji. Nastavni proces ove godine završili bismo u školama, tako da je odluka na Vladi“, naveo je on.

"Postojala je ideja da se zatraži pomoć od Albanije. Koja će vakcina ovdje doći zavisiće od toka koju Kosovo dozvoli“, rekao je on.

Jasharaj kaže da su se složili sa vladinom odlukom da se nastavnici ne vakcinišu u Albaniji.

"Vakcinacija u Albaniji bi bila teža jer postoji veliki broj zaposlenih. Složili smo se sa ministrom Vitiom da se nastavnici vakcinišu vakcinom koja je dozvoljena na Kosovu. Trebalo bi imati u vidu da je oko 30.000 nastavnika angažovano samo u preduniverzitetskom obrazovanju, pa bi bilo veoma teško omogućiti svima da otputuju u Albaniju na vakcinaciju“, rekao je Jasharaj.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri