Poslanica PDK

Poslanica Demokratske partije Kosova (PDK) Blerta Deliu-Kodra optužila je premijera Albina Kurtija za ugrožavanje dobrih odnosa Kosova i Albanije, prenosi Reporteri.

Deliu-Kodra je naglasila da lider Samoopredjeljenja želi da vlada kroz izazivanje podjela, dok kosovskoj ekonomiji preti ogromna opasnost zbog pandemije korona virusa i lošeg upravljanja i dodala je u prvih nekoliko nedjelja Kurtijeve vlade otkriveno mnogo toga.  

"Samoopredjeljenje je uspjelo da prevari polovinu biračkog tijela. Ali, sa akcijama prvih nedjelja vlade, poput plemenskih imenovanja, porodičnih vakcinacija i političkog rivalstva sa Albanijom, umjesto pokušaja imunizacije stanovništva i izrade plana oporavka, kamuflaža je na izmaku", navela je Deliu-Kodra.

Poslanica PDK je istakla da Kurti poziva na nasilno rušenje vlasti u Albaniji i provocira bratske odnose Kosova i Albanije.

"Albin Kurti ne zna kako da mirno plovi u albanskim vodama! Manipuliše i poziva albanske stranke na Kosovu da zastrašuju i nasilno napadaju svoje kolege u Skupštini. Podiže talas nasilja i sada pokušavada ode dalje i isprovocira međudržavne i bratske odnose između Kosova i Albanije", istakla je Deliu Kodra.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri