Poznati analitičar

Poznati analitičar iz Albanije Mero Baze oštro je kritikovao kampanju koju kosovski premijer Albin Kurti vodi u toj zemlji neposredno za tamošnje parlamentarne izbore, piše Ekonomija onlajn.

Baze je ocjenio da je Kurti odbio vakcine, koje je Kosovu ponudio albanski premijer Edi Rama, upravo zbog predizborne kampanje u toj zemlji.

"Savjetnik Albina Kurtija objasnio je u komentaru da je Edi Rama želeo da koristi te vakcine za predizbornu kampanju. Logičan je zaključak da Kurti odbio vakcine da ne bi naštetio kampanji svojih kandidata u Albaniji. Ukratko, građani Kosova ne dobijaju vakcine iz Albanije, jer štete izbornoj kampanji Bojkena Abazija u Tirani i dvojici drugih kandidata Samoopredjeljenja", precizirao je Baze.

On je dodao da u svijetu ne postoji slučaj odbijanja vakcina i da ostaje da se vidi šta će se dogoditi poslije izbora, kada Kurti vidi koliko su glasova dobili njegovi kandidati.

"Zapravo ne znam koliko je Kosovo spremno da umre za Bojkena, ali znam da u Tirani 'umiru' da vide koliko će glasova dobiti 25. aprila sa ovom strategijom. Onda ćemo razumeti da li je vredelo da Kosovo umre za njih", poručio je Baze.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online