Nijazi Kolgeci oženio sina

U noći 4. aprila, direktor operative u regionu Gnjilana, Nijazi Kolgeci, oženio je sina.

Ali je u ovom slučaju svadba urađena u suprotnosti sa važećim mjerama, što je dovelo do intervencije Inspektorata koji je vlasniku restorana izrekao novčanu kaznu. Ni Kolgeci nije izbjegao kaznene mjere zbog nepoštovanja zakona o zaštiti od kovida – 19.

U utorak je Kolgeci suspendovan na 72 sata, dok u srijedu prema dokumentu u koji je Koha imala uvid, policijski inspektorat nije zatražio produženje plaćene suspenzije do okončanja istrage.

Prema ovom dokumentu, produženje suspenzije za Kolgecija usljedilo je zato što je on pod istragom zbog „zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja“, pošto je tokom pandemije organizovao vjenčanje svog sina.

„Odjeljenje za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije dana 6.4.2021, od Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu, dobilo je ovlašćenje za preduzimanje istražnih radnji u vezi sa krivičnim djelom Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja prema članu 414, stav 3, podtačka 3.2, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakona Republike Kosovo, istraga usmjerena protiv osumnjičenog potpukovnika Nijazija Kolgecija, na mjestu načelnika Regionalne operative u Gnjilanu, jer je 4.4.2021, organizovao vjenčanje u restoranu Vali Ranč u Gnjilanu, postupajući protivno Zakonu o pandemiji i odlukama Vlade Kosova“, navodi se u odluci.

Vjenčanju koje je organizovao Kolgeci prisustvovali su i drugi policajci pod njegovom komandom. U vezi sa mjerama koje treba ili mogu da se preduzmu i protiv njih, Koha je uputila pitanja PIK-u.

Prema ovoj instituciji, mjere će se preduzeti u koordinaciji sa tužilaštvom.

„Ostale radnje preduzimaće se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, koje je ovlastilo istražitelje da preduzmu istražne radnje i u skladu sa zakonskim ovlašćenjima PIK-a“, saopštila je pres služba policijskog inspektorata.

PIK nije odgovorio na pitanje koliko je policajaca bilo prisutno na vjenčanju Kolgecijevog sina.

Izvor: Koha/Kossev