Agencija za hranu i veterinu

Neposredno nakon stupanja na snagu novih antikovid mjera, pripadnici Policije Kosova u saradnji sa sanitarnim inspektorima Agencije za hranu i veterinu izašli su sinoć na teren da provjere da li se mjere sprovode, prenosi Reporteri.

Akcija je sprovedena i u Peći, gdje su izrečene novčane kazne ugostiteljskim objektima koji nisu poštovali propisane mjere.

Iz Agencije za hranu i veterinu su poručili da će oko 100 inspektora biti raspoređeno u raznim opštinama koji će nadgledati poštovanje mjera.

„Na terenu će biti 90 inspektora koji će se posebno baviti poštovanjem antikovid mjera, a biće i 10 sanitarnih inspektora koji će, pored svakodnevnog posla, pratiti poštovanje mjera donetih u cilju suzbijanja širenja koronavirusa“, rekao je portparol Agencije za hranu i veterinu Lamir Thaçi.

On je istakao da će biti i tri tima sa po dva inspektora koji će se kretati u različitim opštinama i radiće na terenu od ranih jutarnjih sati do kasno u noć.

Thaçi je uputio poziv građanima i privatnim licima na koje se odnose zabrane da poštuju propisane mjere.

„Niko nije pošteđen novčanih kazni zbog nepoštovanja mjera, bez obzira da li se radi o javnim licima ili običnim građanima. Svi će biti jednaki pred zakonom. Gdje god otkrijemo prekršioce, biće izrečene novčane kazne, bez obzira o kome se radi“, rekao je Thaçi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri