Dojava o mogućem napadu

Specijalna jedinica policije patrolira dvorištem Univerzitetskog kliničkog centra Kosova kako bi osigurala ovo područje, nakon dojave o mogućem napadu, prenosi Reporteri.

Kako navodi taj medij, policija je preduzela potrebne bezbjednosne mjere.

"Policija je blagovremeno preduzela preventivne i bezbjednosne mjere, nakon upućene pretnje. Situacija je ocjenjena kao mirna i nema mjesta za bilo kakvu zabrinutost građana", navodi se u odgovoru policije.

Akcija policije sprovodi se i u drugim sredinama na Kosovu. U Sjevernoj Mitrovici, kako je javio Kosovo Onlajn, policija od ranih jutranjih sati pretresa vozila na ulazu u Klinički centar u tom gradu.

Kako je za Kosovo Onlajn potvrdio zamjenik direktora policije za region Sjever Besim Hoti, u toku je akcija koja se odvija na čitavom Kosovu.

"Policiji se javila jedna osoba koja je zapretila da će da napadne nekoga u bolnici, ali kako ovo lice nije naznačilo o kome se radi i u kom gradu će izvesti napad, policija iz preventivnih razloga vrši obezbjeđivanje bolnica na cijelom Kosovu dok ne sazna više podataka", rekao je Hoti.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri