Očekuju sastanak sa Vitiom

Iz udruženje kosovskih ugostitelja Afrim Muqiqi rekao je da će ugostitelji u gradovima širom Kosova danas održati sastanke na kojima će razgovarati o najavljenim novim mjerama i istakao da su, tokom pandemije koronavirusa, za ugostitelje korišćeni dvostruki standardi u preduzetim mjerama, prenosi Reporteri.

„Poznato je da porodična veselja, poput svadbi nisu bila dozvoljena i da su stranke u izbornoj kampanji održavanjem političkih skupova doprinele povećanju broja zaraženih, pa sad predlažu zatvaranje zemlje. Mi smo jedinstveni i zalažemo se za sve kategorije“, rekao je Muqiqi.

Dodao je da ugostitelji nisu „sjedeli skrštenih ruku“ i da u krenuli institucionalnim putem da se bore za opstanak, kao i to da svoje nezadovoljstvo mjerama na snazi nisu pokazali izlaskom na ulice i nasiljem.

Govoreći o uslovima ugostitelja, rekao je da je njihov uslov jasan „potpuno otvaranje za ugostiteljstvo“, Muqiqi je najavio sastanak sa ministrom zdravlja Arbenom Vitijom.

„Sve mjere koje budu preduzete ispoštovaćemo, ali samo ako su svi zatvoreni, a ne samo mi. U svim gradovima, nema večeri bez okupljanja“, rekao je Muqiqi za KTV.

Direktor Komore za ugostiteljstvo i turizam Visar Demolli podsjetio je da se prošle godine dvonedjeljno zatvaranje ugostiteljskih objekata produžilo na više mjeseci.

Takođe je optužio političare za povećanje broja slučajeva zaraženih virusom kovid -19.

„Zatvaranje treba da važi za sve, kao i rad. Očekujemo sastanka sa Vitiom i dogovor“, rekao je Demolli i naglasio da je Komora izradila priručnik o radu tokom pandemije, koju su predali na uvid.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri