Nema podrške

Odbor Asocijacije kosovskih opština nije podržao predloženo uvođenje novih, strožijih antikovid mjera, navodeći da je potrebno u potpunosti poštovati mjere koje su na snazi.

U objavi na zvaničnoj Facebook stranici iz Asocijacije kosovskih opština navode da bi nove mjere imale dodatan negativan uticaj na određene privredne grane.

“Gradonačelnici procenjuju da sadašnje mjere treba striktno poštovati, povećati broj inspekcijskih aktivnosti, povećati angažovanje i zalaganje policije i obezbjediti potrebne osnovne lijekove, jer postoji ozbiljan nedostatak snabdjevanja lijekovima. Nije dobro imati ograničenja, jer je vrijeme setve, a gastronomija je takođe vezana za poljoprivredu”, poručuju iz Asocijacije kosovskih opština.

Iz ove Asocijacije procenjuju da bi centralne i zdravstvene institucije trebalo da nastave konsultacije sa gradonačelnicima na širem nivou uključenosti “kako bi stekli realniju procenu situacije i ostvarili saradnju između centralnog i lokalnog nivoa za oblike restriktivnih mjera”.

Izvor: Kosovo Online