Potpuno zatvaranje na 12 dana

Ministar zdravlja Arben Vitia održaće danas online sastanak sa predsjednicima opština, kako bi razgovarao o novim antikovid mjerama, prenosi Reporteri.

Kako navode mediji,sastanak će početi u 10 sati, a jedna od tema biće i potpuno zatvaranje Kosova na 12 dana, o čemu je Vitia juče razgovarao sa ministrima iz vladinog kabineta i predstavnicima ugostitelja Kosova.

Kako je najavljeno, svi ugostiteljski objekti, tržni centri, teretane, kao i škole, biće potpuno zatvoreni od 6. do 18. aprila.

Inače, ugostitelji su se juče izjasnili da su protiv ovakve odluke, napominjući da su nove mjere donjete bez konsultacija sa predstavnicima iz njihovog sektora.

Predsednik Udruženja ugostitelja Kosova Petrit Klokoqi rekao je da je pooštravanje antikovid mjera i potpuno zatvaranje proizvoljna odluka.

"Ova odluka je proizvoljna, jednostrana i neprihvatljiva za sve zaposlene u sektoru ugostiteljstva, koje sve više propada. Oštro se protivimo ovoj odluci i nastavićemo da se protivimo bilo kojoj odluci koja se donese jednostrano bez konsultacija", rekao je Klokoqi.