Premijer

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je na zasjedanju Skupštine Kosova da su za četvorogodišnji mandat neophodne stabilne insitucije i funkcija predsjednika Kosova, i ukoliko ti uslovi ne budu ostvareni neminovan je ponovni izlazak na birališta, prenosi Reporteri.

"Potrebno je da imamo institucije i predsjednika kako bismo imali četvorogodišnji mandat, u suprotnom ćemo izaći na birališta", rekao je Kurti.

Kurti kaže da je situacija sa koronavirusom ozbiljna, a da je u energetskom sektoru nasleđeno mnogo problema.

"Kada sam napustio funkciju premijera 3. juna prošle godine naš pristup je bio postupno zatvaranje. Imajte na umu da su problemi koje imamo u energetskom sektoru nasleđeni iz prošlosti. Prepoznali smo problem, ali uzroke ne možemo da uklonimo, jer postoje velike greške koje su nasleđene. Moramo se pripremiti za liberalizaciju, postavlja se pitanje kada će biti sprovedena“, rekao je Kurti.

Kurti kaže da snosi odgovornost pred svim građanima Kosova, pa i onima koji nisu izašli na birališta i naglašava da, iako su očekivanja opozicije velika, nije moguće "za deset dana riješiti probleme koji su nasleđeni iz proteklih deset godina".

Izvor: Kosovo Online/Reporteri