Vučiću povuci izjavu!

Predsjednik opštine Južna Mitrovica Agim Bahtiri izjavio je da izgradnja vojne baze BSK na brdu Crnuša nije provokacija i da neće ugroziti bezbjednost kosovskih Srba, pozivajući predsjednika Srbije da povuče izjavu i da se ne miješa u unutrašnje stvari Kosova.

Bahtiri je komentarisao izjavu predsjednika Srbije o najavljenoj izgradnji vojne baze Bezbjednosnih snaga Kosova, uz zahtjev da Vučić povuče izjavu.

"Predsjednik Srbije Vučić ne može da se miješa u unutrašnje stvari Kosova, posebno u poslove opštine Mitrovica.

Vojna baza BSK koja će se graditi na brdu Crnuša nije provokacija ni za koga, niti će ugroziti bezbjednost kosovskih Srba, već će ih Kosovo svojim mehanizmima štiti i kao ostalo stanovništvo.

Prošlo je vrieme miješanja u unutrašnje stvari države i opština političkih nasljednika Miloševića, koji umjesto da vode računa o dobrobiti naroda Srbije i demokratizaciji svoje države, pokušavaju da se mešaju i poremete demokratski i ustavni sistem Kosova.

Zbog toga ga pozivam da povuče današnju izjavu i djeluje u pravcu priznanju Republike Kosovo, jer samo na taj način može da služi svojoj zemlji i čitavom regionu.

Odluka Skupštine opštine Južna  Mitrovica da osigura 191 hektar zemljišta za izgradnju vojne baze BSK, uslijedila je nakon zahtjeva Ministarstva odbrane Kosova i kao opština smo veoma ponosni na  odluku koja je donijeta", napisao je Bahtiri na Facebooku.