Šef poslaničke grupe LDK

Šef poslaničke grupe LDK Arben Gashi podsjetio je da je premijer Albin Kurti osuđen za krivično djelo izazivanja nasilja u skupštini, ali da je stranka odlučila da se tim povodom ne obraća Ustavnom sudu, kako bi se ispoštovala volja građana iskazana na vanrednim parlamentarnim izborima, prenosi Lajmi.

Abrashi ističe da će LDK biti konstruktivna opozicija.

"Kurti je osoba koja je osuđena za krivično djelo izazivanja nasilja ispred i u Skupštini Kosova. To je činjenica. Takođe je činjenica da su Skupština Kosova i prethodna vlada pale, jer je član parlamenta osuđen za krivično djelo. Dakle, imamo dva različita aršina i dvostruke standarde. Skupština i vlada pale su nakon što je poslanik koji je glasao za vladu osuđen za krivično djelo, dok će danas predsjednik vlade, biti osoba koja zbog presude nije mogla da bude poslanički kandidat. To je glupost“, izjavio je Gashi za RTV Dikagjini.

Ipak, dodaje Gashi LDK se tim povodom neće obraćati Ustavnom sudu.

"Odlučili smo da se ne obraćamo Ustavnom sudum, jer želimo da ispoštujemo volju građana Kosova. Građani Kosova, kada su glasali za njega, znali su da je počinio krivično djelo. Ukoliko se neko drugi obrati Ustavnom sudu, to nije naša stvar. Ako Ustavni sud odluči da Kurti može biti premijer, mi ćemo to poštovati, ali bićemo snažna opozicija koja će sprečiti bilo kakvu opasnost i ugrožavanje Kosova, a uputićemo čestitke za sve dobro što bude učinio", naglasio je Gashi.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi