Predsjednik Nezavisnog sindikata RTK Fadil Hoxha optužio je Javni medijski servis na Kosovu da nastavlja zapošljavanje bez kontrole i bez kriterijuma i dodao da je zapošljavanje uglavnom stranačko i zasnovano na nepotizmu i interesima, prenosi Koha.

Hoxha je taksativno nabrojao primjere, po njegovom mišljenu, stranačkog i interesnog zaošljavanja na RTK, kao javnom medijskom servisu Kosova. On je između ostalih naveo članove porodice Hashima Thaçija, zatim Migjena Kelmendija i Milaima Zeke.

"Tokom januara Uprava je zaposlila sina brata bivšeg predsjednika Thaçija, Leotrima Thaçija, na mjesto menadžera Jedinice za autorska prava. Tokom februara, direktorka finansija ugovoriom je angažovala je svoju sestru Doniku Hyseni. Ovih dana ćerka Migjena Kelmendija, Sara Kelmendi zaposlena na zvaničnom sajtu RTK. Milaim Zeka prima redovne plate na RTK već nekoliko mjeseci, a možete ga slobodno pitati kada je posljednji put bio na RTK i kojim poslom se tačno bavi? Pored Zeke i njegova supruga prima platu na RTK. Zaposleni na RTK koji je posljednjeg mjeseca uhapšen zbog otmice, pored plate ton majstora, primao je i dodatnu platu kroz aneks ugovora. Pored osnovne plate, direktor finansija i šef administracije i ljudskih resursa dobijaju i dodatne plate. Odbor RTK u izvještajima tokom protekle godine izjavio je da je smanjio sve dodatne plate. RTK je prenatrpan sa preko 1.000 zaposlenih, dok nastavlja sa 'degradacijom javnog servisa'. Skupštinu kao osnivača RTK očekuje mnogo posla, ali Tužilaštvo će ga imati još više", napisao je Hoxha na Facebooku, prenosi Koha.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore