Počela je vanredna sjednica Skupštine Kosova za formiranje nove vlade, trenutno govori lider Samoopredjeljenja Albin Kurti, koji je uvjeren da će dobiti potreban broj glasova prisutnih poslanika.

Sjednica za formiranje vlade dolazi nakon što je vršilac dužnosti predsjednika Glauk Konjufca ranije poslao pismo lideru Pokreta Samoopredjeljenje Albinu Kurtiju da predloži kandidata za premijera.Počela je vanredna sjednica Skupštine Kosova za formiranje nove vlade, trenutno govori lider Samoopredjeljenja Albin Kurti, koji je uvjeren da će dobiti potreban broj glasova prisutnih poslanika.

Kurti je na početku govora naglasio da "građani Kosova očekuju da izaberemo vladu koja će započeti veliki posao".

"Izazovi sa kojima se suočava nova vlada su novi i stari. Pandemija ostaje glavni izazov. Započećemo sa planom smanjenja slučajeva Covid-19. U toku godine namjeravamo da obezbjedimo vakcine za 60 odsto stanovništva. Zdravstvo, obrazovanje, pravda trebaju reformu. Nezaposleni na Kosovu svake godine teže za građane. Anksioznost oko pronalaska posla pojačana je pandemijom. Razumijem i znam koliko je život građana težak jer imamo veliko siromaštvo. Biće to dug i težak put, ali zajedno ćemo postići“, rekao je Kurti.