MON nakon analize situacije

Ministarstvo obrazovanja i nauke Kosova saopštilo je da će nastava u svim školama na Kosovu od ponedjeljka biti redovna.

“Ministarstvo obrazovanja i nauke analizira situaciju u punoj koordinaciji sa Vladom Kosova, Ministarstvom zdravlja, Nacionalnim institutom javnog zdravstva, Ujedinjenim sindikatom obrazovanja i kulture, opštinskim Direkcijama za obrazovanje, Savjetom roditelja i svim ostalim akterima uključenim u proces učenja i do nove odluke obavještava sve učenike, nastavnike i roditelje, da će u ponedjeljak, 22. marta 2021. godine, nastava biti prema scenariju sa kojim škole trenutno rade”, kaže se u saopštenju.

Takođe se ističe da je neophodna saradnja svih aktera kako bi škole bile otvorene, pa zbog toga MON zahtjeva od učenika, nastavnika i svih aktera koji su uključeni u školu da strogo poštuju mjere prevencije pandemije.

Posljednja dva dana u javnosti su predstavnici različitih institucija, od vlade do ministarstva zdravlja predlagali da od ponedjeljka 22. marta sve vaspitne ustanove idu na odmor od najmanje jedne do dvije nedjelje.

Na Kosovu se epidemiološka situacija svakodnevno pogoršava, tako da je prema NIJZK od posljedica koronavirusa u posljednja 24 sata preminulo osam osoba, dok je 828 inficirano virusom, što je najveći broj od početka pandemije na Kosovu.