Niko nije pošteđen

Problem pasa lutalica u Prištini ne jenjava, a osim što napadaju ljude i njihove kućne ljubimce, nisu pošteđeni ni automobili, prenosi Gazeta Express.

U naselju "Sunčani brijeg" psi lutalice oštetili su automobil koji je u vlasništvu G.H, a prema njegovim riječima, šteta na automobilu je najmanje 1.000 eura. On je istakao da u tom kvartu ima 12 pasa lutalica, koji osim što napadaju pse i druge mačke, napadaju i ljude koji šetaju.

"Psi su napali moj automobil kao da je koska, a komšija koji je to primjetio nije uspio da ih otjera sve dok ih nije pogodio cipelama. Šteta na vozilu iznosi najmanje 1.000 eura", rekao je G.H.

Prema objavama na društvenim mrežama i podacima policije vidi se da ovo nije jedinstven slučaj i da se slične stvari dešavaju i u drugim kvartovima u Prištini.

"U četvrtak u ranim jutarnjim satima desetak pasa lutalica uništilo mi je automobil. Ovdje živimo, ovo je opština koja nas vodi. Totalni neuspjeh na svim nivoima! Koliko žrtava moramo pretrpjeti?! Koliko još štete treba da se dogodi da bi neko nešto preduzeo", jedan je od komentara u grupi "Network Priština".

U toku prošle godine na području Prištine prijavljeno je 30 napada pasa lutalica, a ovaj problem našao se i u pismu američke ambasade nedavno upućenom State departmentu o problemima sa kojima se zaposleni susreću.

Osim na ulici, psi lutalice napadaju i stanare u stambenim zgradama, pa je tako čopor pasa nedavno u jednoj zgradi napao četvoročlanu porodicu i to na 4. spratu.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express