Generalni direktor Policije Kosova

Generalni direktor Policije Kosova Samedin Mehmeti, u pratnji višeg rukovodstva, održao je zvanični sastanak u Regionalnoj Direkciji Prištine, na kojem je razgovarao o policijskom radu i angažmanima, uključujući integritet, etički kodeks, komunikaciju, nadzor, kao i kao pristup građanima, prenosi Kosovo Press.

Mehmeti, u ovoj radnoj posjeti, u kojoj su bili prisutni rukovodstvo Regionalne Direkcije Priština, komandanti stanica, pretpostavljeni i nadzornici različitih nivoa, zahvalio im se na predanosti, postignutim rezultatima i dosadašnjem radu u ovoj izazovnoj situaciji od pandemije.

U isto vrijeme, Mehmeti je zahtjevao povećanje odgovornosti u upravljanju i nadzoru od strane nadređenih na svim nivoima u cilju daljeg unapređenja kredibiliteta i imidža Policije Kosova, kao profesionalne organizacije koja služi građanima.

Takođe je zatraženo da se nadgleda rad policijskih službenika na terenu kako bi imali komunikaciju i profesionalni pristup u svim slučajevima bez obzira na okolnosti sa kojima se suočavaju, pokazujući odgovornost u interesu najkvalitetnih usluge prema potrebama građana.

Rukovodstvo Policije Kosova ostaće posvećeno obavljanju zakonskih dužnosti i odgovornosti, na profesionalan način prema građanima i zemlji, pa se u cilju pružanja efikasnije usluge neće tolerisati moguće neprofesionalno ponašanje i prekoračenje policijskih ovlašćenja.

Policije Kosova takođe zahvaljuje građanima na saradnji i ukazanom povjerenju policiji, još jednom podstiče sve građane da prijave bilo kakve ilegalne slučajeve ili moguće neprofesionalno ponašanje policijskih službenika, navodi se u saopštenju za štampu.

Izvor: Kosovo Online/Kosova press