Nakon objave konačnih rezultata

Bivša ministarka spoljnih poslova Meliza Haradinaj Stubla neće biti dio saziva nove Skupštine Kosova, jer je nakon ponovnog brojanja glasova ustanovljeno da ima 77 glasova manje, nego što je to bilo utvrđeno nakon objavljivanja preliminarnih izbornih rezultata, prenosi Reporteri.

Kako navodi taj medij, Haradinaj Stubla se prethodnih dana našla u sred skandala sa kupovinom glasova i ponovnim prebrojavanjem na nekoliko biračkih mjesta, utvrđeno je da je osvojila 4.347 glasova, što je za 77 glasova manje nego što je saopšteno nakon objavljivanja prvih rezultata.

Da nisu uočene nepravilnosti, Haradinaj Stubla bi osvojila poslanički mandat. Umjesto Haradinaj Stuble, osmi poslanik iz redova AAK će biti Albana Bytyqi koja je osvojila 4.420 glasova.

Nakon što su mediji objavili dokaze da je suprug Haradinaj Stuble, Dardan Stubla, uticao na povjerenike da manipulišu glasovima u korist njegove supruge, Haradinaj Stubla je podnela ostavku na mjesto ministra spoljnih poslova i dijaspore, kao i ostavku na sve funkcije u Alijansi za budućnost Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri