Pomoćnik državnog sekretara SAD

Američki pomoćnik državnog sekretara Mathew Palmer izjavio je da je dobro što su prioriteti lidera Samoopredjeljenja Albina Kurtija borba protiv korupcije i dobro upravljanje, ali je naglasio da međunarodna zajednica očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine, prenosi Lajmi.

Palmer kaže da je dobro što su prioriteti Kurtija usmjereni na rješavanje pitanja u unutrašnjoj politici i istakao da svijet očekuje da njegova vlada radi i na rješavanju pitanja u spoljnoj politici.

„Kosovo će morati da se uključiti u spoljnu politiku, a posebno u dijalog sa Srbijom. Uvjeren sam da će Kurti i njegova vlada raditi i na unutrašnjoj i spoljnoj politici", kaže Palmer.

Palmer smatra da je moguće postići dogovor sa Srbijom u ovom mandatu vlade Kosova, ali kaže da je teško odrediti rokove. On isitiče da je spreman za saradnju sa Kurtijem sa kojima je radio i u prošlom mandatu.

„Imao sam dobre odnose s Kurtijem dok je on u prethodnom mandatu bio premijer. Poznajem ga dugi niz godina i smatram da on stavlja u prvi plan sve ono što je u najboljem interesu Kosova. Prije svega pozdravljam priliku da radim sa njim i njegovom vladom na našim zajedničkim prioritetima," rekao je Palmer.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi