Moramo biti mobilisani

Premijer u tehničkom mandatu Avdullah Hoti izjavio je da je Kosovo u završnoj fazi pandemije koronavirusa, prenosi Gazeta Express.

Uoči sastanka Odbora za upravljanje situacijom sa kovid-19, Hoti je rekao da za nekoliko nedjelja očekuje dolazak vakcine i započinjanje masovne vakcinacije.

"U završnoj smo fazi ove pandemije. Čekamo da za nekoliko nedjelja vakcine stignu i započnemo masovnu vakcinaciju. Izvršili smo sve pripreme za vakcinu u skladu sa EU standardima. Nismo ušli u igre za donošenje vakcine iz zemalja porijekla i vakcine koje nisu sertifikovane od zemalja EU", izjavio je Hoti.

Pohvalio je vršioca dužnosti ministra zdravlja Armenda Zemaja i direktora Nacionalnog instituta za javno zdravlje Nasera Ramadanija, rekavši da su uspjeli da povećaju svoje kapacitete. Hoti je naglasio da su kategorizaciju opština u okviru mjera kao model, od Kosova uzele i druge zemlje.

"U posljednjim smo mjesecima zaključenja ove pandemije i nastavićemo ovim tempom. U posljednje dvije nedjelje imali smo porast broja slučajeva, ali ovaj porast nije previše visok, moramo biti mobilisani sa inspekcijom", dodao je Hoti.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express