Konsultacije

Vršilac dužnosti predsjednika Kosova Vjosa Osmani i predsjednik Pokreta Samoopredjeljenje (VV) Albin Kurti poslali su poziv političkim subjektima kako bi se konsultovali o procesu formiranja institucija nakon izbora 14. februara.

Arlind Manxhukaj iz Samoopredjeljenja objavio je na Facebooku da su pisma poslata PDK, LDK, AAK i političkim subjektima iz manjinskih zajednica na odvojene sastanke 15. marta.

U pismu upućenom vršiocu dužnosti predsjednika PDK Enveru Hoxhaju, predlaže se da se konsultativni sastanak sa ovom strankom održi u 11:00, u pismu upućenom LDK predlaže se da se sastanak održi u 12:30, a sastanak sa liderom AAK-a Ramushem Haradinajem u 13:30 časova.

U pismu se stranački lideri pozivaju na razgovore radi što bržeg formiranja institucija.

„Shodno rezultatima prijevremenih izbora 14. februara, važno je nastaviti sa formiranjem institucija koje odražavaju volju građana izraženu na izborima, nakon što budu potvrđeni konačni izborni rezultati".

Da bi proces konstituisanja institucija mogao da bude obavljen što je prije moguće, u skladu sa Ustavom i važećim zakonodavstvom, pozvani ste na konsultacije o daljim koracima u ovom procesu. Predlažemo da se sastanak održi u formatu 1 + 1, 15. marta u sali N-303 Skupštine Republike Kosovo. S poštovanjem, Albin Kurti  kandidat za premijera i Vjosa Osmani Sadriu kandidat za predsjednika, navodi se u pismu.

Izvor: Kosovo Online