Pripremljena tužba

Advokat Tom Gashi, koji u ime vlasnika "Žute kuće" u Albaniji Mersina Katuçija priprema krivičnu i građanskih tužbi protiv Dicka Martyja, kaže da je Marty optužbama o tome da su pripadnici OVK u ovoj kući tokom i po završetku rata počinili zločine i da je bilo trgovine ljudskim organima, „ukaljao narod u Albaniji i Albance na Kosovu“.

Gashi je gostojući na televiziji T7 rekao da ni „albanska država, ali ni Kosovo nisu učinili ništa da se to što je učinjeno albanskom narodu spreči“.

Prištinski advokat je rekao da su sumnje porodice Katuçi da je u predstavljenje ovog slučaja uticaja imao i bivši premijer Albanije Sali Berisha.

„Mišljenje porodice Katuçi je da je Sali Berisha ovdje imao uticaja, jer se prema njima to dogodilo u vrijeme kada je on bio na vlasti“, rekao je Gashi.

On je istakao da je u ovoj kući na sjeveru Albanije živjelo 20 članova porodice Katuçi, ali je, kako je rekao,  nakon pritiska na ovu porodicu tokom 15 godina, većina članova porodice bila prinuđena da se iseli iz Albanije.

Gashi kaže da u ovoj kući sada žive samo dva člana porodice Katuçi.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express