Član predsjedništa VV

Član predsjedništa Pokreta Samoopedjeljenje (VV) Glauk Konjufca rekao je da je lider ove stranke Albin Kurti zauzet novim procesima na Kosovu i da nema vremena da odgovara na komentare bivšeg američkog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine Richarda Grenella, prenosi Reporteri.

Konjufca je rekao da Kurtiju više nije bitno šta Grenell govori i da je o radu bivšeg američkog ambasadora najbolje rekao šta misli američki narod na izborima.

„Grenell sada ima puno vremena, piše, ali Albin nema vremena da vam odgovori, veoma je zauzet, sa novim procesima sada. Mislim da ne odgovara ne samo zato što nema vremena, već mu nije bitno da ima posla sa Grenellom. Najvažnije je da se američki narod obračunao s njim na izborima i da je procjenio ko će preuzeti nove odgovornosti“, rekao je Konjufca.

On je Richardu Grenellu poručio da, ukoliko želi da uspije, mora da promjeni svoje metode.

„Mislim da njegova karijera nije završena. Kandidovaće se za guvernera Kalifornije, pa želimo da ima dobar politički posao i ako želi da uspije mora malo da promeni svoje metode. Ipak, o tome odlučuje američki narod, a ne mi“, zaključio je Konjufca.

Bivši američki izaslanik za dijalog Beograda u Prištine je u dva navrata optužio predsjednika Samoopredjeljenja Albina Kurtija da je bio protiv svih akcija koje su do danas preduzeli bivši predsjednici SAD za Kosovo i nazvao ga anti - amerikancem.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri