Gradonačelnik Prištine Shpend Ahmeti reagovao je nakon velikog broja smrtnih slučajeva i novih slučajeva infekcije koronavirusom, posljednjih dana na Kosovu, i povezao ih sa stranačkim predizbornim skupovima.

Ahmeti je na Facebooku upitao hoće li političari podneti teret odgvornosti ili bar uputiti izvinjenje građanima i podsjetio da je samo u jednom danu na Kosovu bilo 14 smrtnih ishoda kao posljedica koronavirusa.

"Juče je na Kosovu bilo 14 žrtava od koronavirusa u jednom danu. Četrnaest u jednom danu. Kada su stranke bez izuzetka (uključujući i ljekare u strankama) potpuno ignorisale ovu temu u kampanji, izgovori su bili banalni. Jednostavno su rekli da su potrebni sastanci sa građanima, što u prevodu znači "trebaju nam glasovi". Međusobne optužbe na tu temu smatrale su se političkim raspravama u kampanji. Postoji li nit odgovornosti od strane ikoga, barem da uputi izvinjenje. Kako mogu da razgovaraju o bilo čemu drugom, prije nego što to urade. To se jednostavno tretira kao pitanje brojeva. Danas 14, sutra koliko", upitao je Ahmeti.

Izvor: Kosovo Online