Policija Kosova privela je Arbera Krasniqija osumnjičenog u aferi kupovine glasova u korist Melize Haradinaj Stubla, prenosi Reporteri.

Osumnjičeni Arber Krasniqi jedna je od osoba koja se pojavljuje na kompromitujućem snimku na kome se grupa povjerenika u Centru za brojanje dogovara sa suprugom bivše ministarke spoljnih poslova Dardanom Stublom da falsifikuje rezultate i za to dobije iznos od 6.000 eura.

Prema medijskim navodima Krasniqi je drugom kandidatu AAK uz izvinjenje za učinjeno djelo, priznao prevaru falsifikovanja rezultata u korist Haradinaj Stuble.

„Dogovor je bio da za 6.000 eura obezbjedim 600 glasova. Ipak ja sam bio samo druga ruka, glavni su oni koji kompjuterski obrađuju glasove. Moram da kažem da Dardan Stubla na kraju nije ispao čovjek od riječi“, rekao je Krasniqi koji je na kraju, kako se navodi umjesto 6.000 dobio "samo" 4.000 eura.

Nakon otkrivanja skandala Meliza Haradinaj Stubla podnela je ostavku na mjesto ministra spoljnih poslova, kao i na sve stranačke funkcije u Alijansi za budućnost Kosova, zbog kako je navela hajke uperene protiv nje.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri