Odluka do kraja dana

Očekuje se da vlada u tehničkom mandatu do kraja dana donese odluku o tome ko će zamjeniti Melizu Haradinaj Stubla na mjestu ministra spoljnih poslova i dijaspore, poslije njene ostavke, izjavila je direktorka vladine Kancelarije za komunikaciju sa medijima Antigona Baxhaku. Najozbiljniji kandidati za naslednika Haradinaj Stuble su Muhamet Brajshori, Teuta Sahatqija i Gani Dresh, prenosi Ekonomija Onlajn.

Baxhaku navodi  da se u toku protokolarne procedure, ali očekuje da će odluka o tome ko će zamjeniti Melizu Haradinaj Stublu na mjestu ministra spoljih poslova, biti doneta do kraja dana.

„Vjerujem da će do kraja dana biti doneta odluka o zamjeni na poziciji ministra spoljnih poslova i dijaspore Kosova“, kratko je rekla Baxhaku.

Očekuje se tokom dana da na upražnjenu poziciju bude imenovan jedan od zamjenika ministara, odnosno Muhamet Brajshori, Teuta Sahatqija ili Gani Dresh.

Stubla je podnela ostavku na mjesto ministarke spoljnih poslova i dijaspore, i na sve funkcije u Alijansi za budućnost Kosova, nakon skandala vezanog za glasanje na izborima 14. februara.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online