Odlazeći premijer

Odlazeći premijer Avdullah Hoti rekao je da su prosvetni radnici na Kosovu grupa koja je najviše pogođena koronavirusom, ali da su i pored toga uradili veliki posao tokom pandemije kada je u pitanju održavanje nastave, prenosi Kosovo Press.

Hoti je, povodom 7. marta „Dana učitelja“, posetio Osnovnu školu „Hasan Priština“ u Prištini i izrazio zahvalnost prosvetnim radnicima koji su, kako je rekao, uradili izvanredan posao tokom pandemije tako da učenici ne zaostaju u nastavi.

„Bila je to izazovna godina u svim pravcima i način na koji smo uspjeli da organizujemo nastavu sa ovim različitim modalitetima predstavlja izvanredan posao tako da učenici ne zaostaju sa časovima. Ova situacija traje već godinu i po dana i nadamo se da ćemo je vrlo brzo prevazići“, rekao je Hoti.

On je izrazio žaljenje i saučešće svima onima koji su ostali bez svojih najmilijih zbog  koronavirusa.

„Mnogo je nastavnika koji kao rezultat ove pandemije nisu među nama, kao što nisu mnogi ljekari, policajci i razni građani. Imate najviše ocjene, jer na osnovu podataka koje svake nedelje dobijamo od instituta, nastavnici su grupa sa najvećom stopom infekcije virusom kovid-19. Uprkos ovome, niste stali“, rekao je Hoti.

Izvor: Kosovo Online/Kosova press