Kandidatkinja za predsjednika

Kandidat sa najviše osvojenih glasova na izborima Vjosa Osmani, pobjedu Samoopredjeljenja smatra historijskom i ističe da ona pripada biračima, a da će novoformirane institucije na Kosovu raditi u interesu svih građana, prenosi RTK.

Osmani ističe izgrađeno povjerenje sa građanima i najavljuje delovanje institucija u njihovom najboljem interesu.

"Kada udružimo snage i radimo u skladu sa zakonom, građani Kosova to uvijek nagrade povjerenjem. Koliko god ovaj put bio težak i izazovan, nikada nas niste ostavili na cjedilu. Bili ste i ostali naša najveća snaga, koja nas samo gura napred", istakla je Osmani.

Kandidatkinja za predsjednika Kosova zahvalna je na ogromnoj podršci građana, a njihov izbor smatra pobjedom demokratije.

"Ne postoje riječi koje mogu da opišu osjećaj zahvalnosti za vaše povjerenje. Hvala svima od  438.334 glasača za naše referendumsku listu. Svaki njihov glas se čuo jače nego ikada . Ne postoji ništa važnije od  odgovornosti prema građanima,  pa ćemo na to uzvratiti posvećenim radom u interesu razvoja Kosova, zastupajući bez razlike sve građane. Vaša vjera je naš putokaz. Ova historijska pobeda prije svega pripada građanima", dodaje Osmani.

Izvor: Kosovo Online/RTK1