Pojedini mediji danas pišu o "malverzacijama glasovima koje je AAK učinio u Centru za brojanje kako bi Melizi Haradinaj Stublli, sadašnjoj ministarki spoljnih poslova, bilo omogućeno da postane poslanica, što je krivično djelo kojim bi moglo da se bavi i državno tužilaštvo".

Kako prenosi Reporteri, Meliza Haradinaj osvojila je 3.715 glasova na osnovu prvih izbornih rezultata koji su u Centru za brojanje i rezultate objavljeni 26. februara. Sa ovako malim brojem osvojenih glasova Meliza Haradinaj nije imala nikakvu šansu da postane poslanica, budući da je daleko ispod praga potrebnog za ulazak u novu parlamentarnu grupu AAK koja će se sastojati od osam poslanika.

Navodi se da su se u roku od nedjelju dana izborni rezultati Melize Haradinaj Stuble promenili u njenu korist na vrlo sumnjiv način, koji može da sadrži i elemente za krivičnu istragu Državnog tužilaštva.

Prema konačnim rezultatima koje je objavila CIK, Melizi Haradinaj Stublla je tokom jedne nedjelje pridodato 709 glasova u Centru za brojanje i glasove. Prema konačnim rezultatima, Haradinaj je tokom procesa prebrojavanja oko 500 biračkih mjesta na Kosovu, uslovnih glasova i glasova dijaspore, u sva tri procesa uvijek dobijala čak trećinu glasova stranke. Izborni rezultati pokazuju da čak ni lider stranke Ramush Haradinaj ni njegov brat Daut, koji su osvojili najviše glasova u AAK nisu uspjeli da ostvare tako dobar rezulat.

U IPŽP je stigla žalba Florentine Gjergjaj, kandidatkinje AAK koja je prema prvim izbornim obrascima osvojila mandat koji je sada CIK dodjelio Haradinaj Stublli, utvrdivši da sada ona vodi 150 glasova više od Gjergjaj. U žalbi, koju je objavila Gazeta Metro, a prenosi Reporteri, Gjergjaj traži da se prebroje njeni glasovi, glasovi Melize Haradinaj i treće kandidatkinje za AAK Albane Bytyqi.

Prema Gjergjaj, Haradinaj Stublla je kao trenutna ministarka iskoristila svoj uticaj kako bi izmanipulisala izbornim rezultatom u svoju korist.