Potpredsjednik stranke

Potpredsjednik AAK Pal Lekaj rekao je da tokom tročasovnog sastanka predsjedništva stranke nije bilo riječi o koaliciji sa Pokretom Samoopredjeljenje (VV) i da će ta pitanja razmatrati tek po proglašenju konačnih rezultata izbora, prenosi Gazeta Express.

Lekaj je reagovao na medijske napise o koaliciji AAK i Samoopredjeljenja, kao i da je Kurti Haradinaju ponudio mjesto predsjednika skupštine.

„Alijansa za budućnost Kosova juče je održala sastanak predsjedništva na kojem smo analizirali rezultate posljednjih izbora. Razgovori u predsjedništvu trajali su više od tri sata i nismo se bavili pitanjem koalicija. Vjerujem da tek nakon potvrđivanja izbornog rezultata možemo razgovarati o ovom pitanju. Mislim da su se takve tvrdnje pojavile u neozbiljnim medijima, koji fabrikuju takve dezinformacije. Vijest o koaliciji AAK i Samoopredjeljenja je još jedna izmišljotina“, rekao je Lekaj.

Alijansa za budućnost Kosova je na vanrednim izborima  osvojila 7,4 odsto glasova, a Ramush Haradinaj još ranije je najavio kandidaturu za predsjednika Kosova.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express