Predsjednik NISMA

Predsjednik NISMA Fatmir Limaj smatra da je izborni proces uglavnom regularno protekao, ali je iznenađen što je Pokret Samoopredjeljenje (VV) duplirao podršku u odnosu na prethodne izbore, jer su takve pojave karakteristične samo ako je na snazi diktatorski režim, prenosi Gazeta Express.

Limaj je iznenađen kako se udvostručio broj glasova za Samoopredjeljenje i dodaje da je razvoj događaja na Kosovu bio idelan za takav rasplet na izborima. Lideru NISMA teško pada što stranka nije prošla cenzus, obzirom da smatra da su tokom kampanje uradili sjajan posao na terenu.

„Tačno je da smo imali samopouzdanje obzirom na terensku aktivnost, timski rad. Mogu da kažem da inicijativa nikada nije imala više terenskih posjeta tokom kampanje.  Ispostavilo se da smo bili u vrlo neobičnoj političkoj trci za normalne izbore uslove. Ono što smo vidjeli je da su izbori još daleko od demokratske normalnosti. Vidljivo je po tome što nismo dobili normalan demokratski rezultat“, rekao je Limaj.

Predsjednik Socijaldemokratske inicijative najviše je iznenađen dupliranjem broja glasova za Pokret Samoopredjeljenje u odnosu na prethodne izbore.

„Prilično je zanimljivo kako se podrška partiji može udvostručiti. Vrijeme će pokazati kako je došlo do ovog rezultata. U normalnim okolnostima nije bilo moguće da se postigne takav rezultat. Ukoliko je na snazi diktatura, onda je to razumljivo“, rekao je Limaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online