Direktor KDI-a

Direktor Kosovskog instituta pravde Ehat Miftaraj prokomentarisao je današnju akciju Policije Kosova i izrazio nadu da današnja hapšenja širom Kosova nemaju političke ciljeve.

Miftraj je podsjetio da svaku promjenu vlasti na kosovu prate i akcije Policije Kosova u kojoj se obično privode samo službenici srednjeg nivoa.

"Nadam se da današnje akcije policije nisu dio propagande ni dio političkih ciljeva. Svaki put kad se na Kosovu promjeni vlast dešavaju se ovakve akcije policije. Najistaknutiji su glavni tužioci i ostali tužioci koji su prezadovoljni ovim akcijama i traže pažnju, a hapse se obično samo službenici srednjeg nivoa", napisao je Miftaraj na Facebooku.

Miftaraj je podsjetio i na prošlogodišnju akciju Policije Kosova u Kačarevu, koju je svrstao u rang sličnih današnjoj.

"Spektakularna operacija policije u Karačevu je uspješno završena, a uhapšene su četiri krave, tri ovce i dvoje jarića. Porušene su i neke barake", naveo je Miftiraj.

Danas je Specijalna jedinica Policije Kosova sprovela akcije hapšenja u opštinama Priština, Istok, Podujevo i Gnjilane, a u vezi primanja i davanja mita za dodjeljivanje subvencija u poljoprivredi.

Izvor: Kosovo Online