Profesor i bivši političar

Profesor i bivši političar Blerim Ramosaj smatra da je želja za promjenama donela ubjedljivu pobjedu Samoopredjeljenju i nada se da je Albin Kurti izvukao pouke i naučio lekcije iz prethodnog kratkotrajnog upravljanja vladom, prenosi RTK.

Ramosaj ističe da je pored želje građana za promenama na Kosovu, na ubjedljivu pobjedu Pokreta Samoopredjeljenje uticalo i loše upravljanje prethodnih vlade.

„Ne mislim da je samo želja za promjenama bila ključ pobjede na izborima. To uključuje i pogrešno upravljanje prethodnih vlada. Ne govorim samo o prošloj vladi. Naročito neuspjeh pri glasanju o zakonu o oporavku, gubitak posla i upravljanje pandemijom bili su presudni faktori“, rekao je Ramosaj.

Američki ambasador Philip Kosnett, smatra Ramosaj dao je dobar signal Samoopredjeljenju i Kurtiju za formiranje stabilne vlade.

„Ambasador Kosnett je motivisao političare da formiraju stabilnu vladu i saglasio sa sa predloženom vizijom upravljanja. Uslovi za upravljanje sada su izvanredni. Nova vlada mora da napravi diskntinuitet sa lošim odlukama prethodnih i samo tako može opstati. Za tako nešto mora postojati plan. Nisam siguran da li je Kurti dobro naučio lekcije i izvukao pouke iz prethodnog upravljanja vladom“, dodao  je Ramosaj.

Izvor: Kosovo Online/RTK1