Razgovori su tajni

Pfizer saopštava da još uvijek traju pregovori o snabdjevanju Kosova vakcinama protiv virusa korona i da detalji u ovom trenutku ne mogu biti saopšteni javnosti, prenosi Ekonomija Onlajn.

„Još uvijek razgovaramo sa Vladom Kosova o obezbjeđivanju pristupa vakcini. Razgovori su tajni i trenutno nemamo nikakve informacije koje bismo mogli da saopštimo", rekla je Ursa Lakner, viši zvaničnik kompanije Pfizer.

Ministarstvo zdravlja početkom januara saopštilo je da je dobilo potvrdu od američke kompanije Pfizer da je za Kosovo obezbjeđeno 535.000 doza vakcina protiv koronavirusa.  Ipak do danas resorno ministarstvo nije saopštilo tačan datum kada vakcine Pfizer i AstraZeneka mogu stići na Kosovo, iako je ministar u tehničkom mandatu ministar Armend Zemaj početak imunizacije najavio tokom februara.

Očekuje se da će tokom marta 100.800 doza vakcina AstraZeneka i Oxford Kosovo dobiti besplatno kroz Covax program Svjetske zdravstvene organizacije. Za razliku od Kosova, u nekim zemljama regiona proces imunizacije uveliko je u toku.  

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online