Član PDK-a

Član Demokrtske partije Kosova Sami Lushtaku ocjenio je da PDK ne bi trebalo da ide u koaliciju sa Pokretom Samoopredjeljenje i dodao da je lider te stranke Albin Kurti obmanuo građane, prenosi Reporteri.

Lushtaku je ocjenio i da Kurti "jedno priča kada je u opoziciji, a drugo kada je na vlasti“.

"Kurti se protivio mnogim stvarima kada je bio opozicija, a kada više niste u opoziciji, lako može da se desi da radite sve suprotno od onoga što ste pričali“, rekao je Lushtaku.

Kada je riječ o Kurtijevim stavovima vezano za proces dijaloga Beograda i Prištine, Lushtaku je rekao da građane Kosova ne bi trebalo da plaše takvi stavovi, "jer će Kurti prvi potrčati da bude dio pregovaračkog tima“.

"Smatram da ne treba da se bojimo dijaloga sa Srbijom. Uostalom, to je jedan od prioriteta međunarodnih organizacija, tako da bi Kurti trebalo to da ima na umu. Dok je bio opozicija, obmanjivao je građane lažnim i nestabilnim izjavama, a sada se i sam suočava sa njima", rekao je Lushtaku.

Dodaje da je njegov lični stav da PDK ne bi trebalo da bude u koaliciji sa Kurtijevom strankom.

"To nije mišljenje stranke, već moje. Ali, ako stranka drugačije odluči, to je onda druga stvar, moje mišljenje je ne sa Albinom Kurtijem. On je taj koji je pobjedio u izbornoj trci, neka se sada sam suoči sa onim protiv čega je uvijek bio", poručio je Lushtaku.

Osvrnuo se i na nedavno održane parlamentarne izbore, rekavši da bi pohvalio plasman PDK, istovremeno priznavši i da su u stranci očekivali mnogo bolji izborni rezultat.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri